Θα είμαστε κλειστά την περίοδο 29 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου

Όλες οι παραγγελίες που θα πραγματοποιηθούν σε αυτό το διάστημα θα διεκπεραιωθούν από 4/12/2023.

Οι χαρές της οικιακής ζυθοποίησης

Η οικιακή ζυθοποίηση πιο ευχάριστη από πότε

Πες μας την αλήθεια, πόσες φορές ήπιες την αγαπημένη σου μπίρα χωρίς να αναρωτηθείς “Μα πόσο καλές μπίρες κάνουν” και πόσες από αυτές δε σου  «ξύπνησε» η ανάγκη να δημιουργήσεις εσύ τη δική σου εκπληκτική μπίρα!

Μπορεί η σκέψη να σε τρομάζει αλλά είμαστε εδώ για να σου αποδείξουμε ότι τα συναισθήματα θα έπρεπε να είναι ενθουσιασμός για τη σκέψη, διασκέδαση για τη διαδικασία και περηφάνια για το αποτέλεσμα!

Τα κύρια συστατικά που χρειάζεσαι είναι τα λεγόμενα “3Χ”: χώρος, χρόνος, χρήμα. Αν έχεις λίγο και από τα 3, η χαρά της οικιακής ζυθοποίησης θα σε αποζημιώσει από την πρώτη κιόλας προσπάθεια (γιατί θα υπάρξει και δεύτερη, θα δεις).

Τα 3Χ αναλυτικά

Χώρος

Αν έχεις στο σπίτι σου έναν, όχι πολύ μεγάλο “άδειο” χώρο, π.χ. πλυσταριό, υπόγειο, ή ένα δωμάτιο που δεν επισκέπτεσαι συχνά, μπορείς εύκολα να το μετατρέψεις σε αυτοσχέδιο χώρο homebrewing. 

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να τον εξοπλίσεις αρχικά με 1-2 κάδους των 30 λίτρων, ούτως ώστε να ακολουθήσεις τα πρώτα βήματα παραγωγής σπιτικής μπίρας. Ακόμη όμως και να μην έχεις, μην απελπίζεσαι! Μια γωνία στην άκρη της κουζίνας σου θα κάνει τη δουλειά μια χαρά.

Χρόνος

Όσον αφορά τον χρόνο, εδώ μπαίνουμε εμείς!

Επειδή δε θα μπορούσαμε να μη σκεφτούμε τον αρχάριο ζυθοποιό, μιας και αγαπάμε πολύ τη μπίρα και ο χώρος χρειάζεται ανθρώπους που να την αγαπούν εξίσου, έχουμε μεριμνήσει με μία ευρεία γκάμα από έτοιμα kits για διάφορες κατηγορίες μπίρας(lager, pilsner, weisse, Belgian ales, IPA, stout), για την παρασκευή των οποίων δεν απαιτείται παραπάνω από μία ώρα ευχάριστης και πρωτότυπης διαδικασίας.

Χρήμα

Και επειδή και τα χρήματα αποτελούν έναν βασικό παράγοντα, ειδικά στους καιρούς που διανύουμε, αυτό που πρέπει να ξέρει ο φιλόδοξος ζυθοποιός που κάνει τα πρώτα του βήματα στον μαγικό κόσμο της σπιτικής παραγωγής μπίρας, είναι ότι, αναλόγως με τον εξοπλισμό που θα επιλέξει να αποκτήσει, το συνολικό κόστος δεν πρόκειται να υπερβεί τα 50-100 ευρώ.

Το ποσό αυτό θα χρειαστεί να το επενδύσεις μονάχα στην αρχή, καθώς, αφού θα έχεις εξασφαλίσει τον εξοπλισμό σου, από εκεί κι ύστερα απλά θα επιλέγεις απλά τους τύπους μπίρας και τις πρώτες ύλες που θα θέλεις να βάζεις στον ζύθο σου. Σε αυτό το σημείο μπορείς να καθησυχαστείς, καθώς το κόστος του τύπου μπίρας και των πρώτων υλών είναι σχετικά χαμηλό.


Εμπρός λοιπόν, ζυθολάτρες όλου του κόσμου, το homebrewing σας περιμένει και μαζί του όλη η κοινότητα που αγαπάει τη μπίρα!

Και να θυμάστε: Το μόνο σίγουρο είναι ότι, ανεξαρτήτως από ποια σχολή μπίρας σας φαίνεται πιο θελκτική (Βέλγιο, Αγγλία, Γερμανία, Τσεχία, Αμερική), θα βρείτε σίγουρα κάτι που θα ικανοποιήσει τα γούστα σας και θα σας προσφέρει μία δημιουργική ενασχόληση.

Στο κάτω κάτω σκοπός είναι να απολαμβάνετε τις δικές σας ποιοτικές μπίρες, τις οποίες θα μοιράζεστε με όσους αγαπάτε να μοιράζεστε και στιγμές!

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή βοήθεια χρειάζεσαι, μπορείς πάντα να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Social Media

Σχετικά Άρθρα

Πάντα Ενημερωμένος

Γίνε Homebrewing Μέλος Της Κοινότητάς Μας

Κάνε Την Εγγραφή Σου Εδώ

Close ✕

Κατηγορίες