Θα είμαστε κλειστά την περίοδο 29 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου

Όλες οι παραγγελίες που θα πραγματοποιηθούν σε αυτό το διάστημα θα διεκπεραιωθούν από 4/12/2023.

Συχνές ερωτήσεις
για την παρασκευή σπιτικής μπύρας

Υποθέτοντας ότι θα παρασκευάσετε μια μπύρα μέχρι 25 λίτρα, ο πλήρης εξοπλισμός που θα χρειαστείτε είναι το Κιτ Ζυθοποίησης BeerDeli Deluxe.

Βέβαια αν θέλετε κάτι πιο οικονομικό, μπορείτε να πάρετε το Κιτ Ζυθοποίησης Easy Beer το οποίο ,φυσικά, μπορείτε αργότερα να το αναβαθμίσετε σε Deluxe.

Για την διαδικασία της εμφιάλωσης, θα χρειαστείτε φιάλες των 330 ή των 500ml, ο αριθμός των οποίων διαφέρει ανάλογα με τα λίτρα που θα παρασκευάσετε.

Σας συνιστούμε και την αγορά ενός ψεκαστήρα φιαλών, καθώς και του στεγνωτηρίου φιαλών. Δύο εξαρτήματα τα οποία ναι μεν δεν είναι απαραίτητα, αλλά θα σας γλυτώσουν πολύ χρόνο.

Ο χώρος που καταλαμβάνει το κιτ είναι 40cmX 40cm. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το βολέψετε οπουδήποτε. Σε μια αποθήκη, σε μια γωνία του δωματίου, ακόμα και κάτω από το τραπέζι.

Κατά τη διάρκεια της ζύμωσης θα πρέπει η θερμοκρασία σας να είναι από 18-28°C. Ιδανική βέβαια θερμοκρασία είναι μεταξύ 18-22°C, αλλά αν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα, δεν ενοχλεί ιδιαίτερα.

Επίσης είναι πολύ καλύτερο να έχετε μια σταθερή θερμοκρασία, από μια μεταβαλλόμενη. Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως ένας χώρος δωματίου ή αποθήκης είναι προτιμότερος από το μπαλκόνι, γιατί έχει μικρότερες μεταβολές θερμοκρασίας.

Μετά την εμφιάλωση, η μπύρα μας πρέπει να παραμείνει σε θερμοκρασία παραπλήσια με αυτής της ζύμωσης για 10 μέρες περίπου για να δημιουργηθεί το ανθρακικό.

Στη συνέχεια αν έχουμε την πολυτέλεια να την μεταφέρουμε για ωρίμανση σε ψυχρότερο περιβάλλον το κάνουμε, αλλιώς την αφήνουμε στον ίδιο χώρο για άλλες 3 εβδομάδες το λιγότερο (αν μιλάμε για μπύρα κοντά στο 5%), ή για 4 μήνες (αν μιλάμε για μπύρα κοντά στο 8%).

Υποθέτοντας ότι έχετε τηρήσει όλους τους κανόνες απολύμανσης, οι μπύρες με χαμηλό αλκοόλ (5%-6%), καλό είναι να τις έχουμε καταναλώσει μέχρι τους 6-8 μήνες.

Όσο ανεβαίνει το αλκοόλ, αντίστοιχα αυξάνονται και ο χρόνος διατήρησης. Για παράδειγμα, μια μπύρα με 8% αλκοόλ μπορούμε να την κρατήσουμε άνετα για 12-14 μήνες ή και παραπάνω.

Αν εξαιρέσουμε το αρχικό κόστος αγοράς του κιτ εξοπλισμού, το συνολικό κόστος ανά φιάλη 500ml ανέρχεται στα 0,40€-0,50€, την στιγμή που μια αντίστοιχη μπύρα του εμπορίου κοστίζει 1,50€-2,00€.

Καθόλου άσχημα, έτσι;

Close ✕

Κατηγορίες