Θα είμαστε κλειστά την περίοδο 5-31 Αυγούστου.

Όλες οι παραγγελίες που θα πραγματοποιηθούν σε αυτό το διάστημα θα διεκπεραιωθούν από 1/9

Η δική σου μπύρα είναι μοναδική οικονομική γεμάτη αναμνήσεις

Η καλύτερη μπύρα που θα δοκιμάσεις ποτέ… είναι η δική σου!

Η μπύρα έχεις τις ρίζες της στην απαρχή της ανθρωπότητας και αποτελεί μέρος της κουλτούρας πολλών εθνών. Η διαδικασία παρασκευής της είναι επιστήμη αλλά και τέχνη, γι’ αυτό αν θέλεις να δημιουργήσεις μια απολαυστική μπύρα θα πρέπει να τρέφεις εκτίμηση και πάθος στο τελικό προϊόν!

Τι κερδίζεις φτιάχνοντας τη δική σου μπύρα

Δημιουργείς τη δική σου μοναδική γεύση

Απολαμβάνεις το δημιούργημα σου με την παρέα

Πίνεις περισσότερη μπύρα με λιγότερα χρήματα

Τι χρειάζεσαι για να φτιάξεις τη δική σου μπύρα

Το Κιτ Ζυθοποίησης Easy Beer, φιάλες, μια απλή κανάτα και νερό βρύσης

Ένα δωμάτιο περίπου 2X2 τ.μ. σταθερό σε θερμοκρασία περίπου 18-22 βαθμούς

10-20 λεπτά για τη διαδικασία παρασκευής και άλλα 30 για την εμφιάλωση

Τα 9 «χρυσά» βήματα
που θα σε οδηγήσουν στη μπύρα σου

Η απολύμανση είναι το πιο βασικό πράγμα που πρέπει να κάνεις. Μια ελλιπής απολύμανση θα οδηγήσει σε ξινισμένη μπύρα (και δεν εννοούμε τον όξινο χαρακτήρα της)!
Αφού, λοιπόν, έχεις προμηθευτεί όσα χρειάζεσαι για μια ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ακολούθησε τα επόμενα βήματα.

Απολύμανση

Βάλε μια μικρή ποσότητα (2-3 λίτρα) ζεστού νερού στον κάδο, και ρίξε μέσα την αντίστοιχη ποσότητα απολυμαντικού. Αν χρησιμοποιείς Chemipro OXI, ρίξε 1 κουταλιά του γλυκού (4gr/λίτρο νερού) και απολύμανε ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έρθει σε επαφή με τη μπύρα σου.

ζυθοποίηση βημα 1

Ρευστοποίηση

Τοποθέτησε την κονσέρβα σε ένα κατσαρολάκι με ζεστό νερό (μπεν-μαρί), αφού έχεις αφαιρέσει τη μαγιά και άφησέ τη για 10 λεπτά, για να γίνει πιο ρευστό το περιεχόμενο.


(Σε αυτό το σημείο επιτρέπεται να νιώσεις σαν ένας μικρός επιστήμονας!)

ζυθοποίηση βημα 2

Ενυδάτωση

Ταυτόχρονα άνοιξε τη συσκευασία της μαγιάς και ρίξ’ τη σιγά-σιγά σε μια κούπα με ζεστό νερό (περίπου 30°C). Άφησέ τη σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο για 15-20 λεπτά να ενυδατωθεί. Αν δεν μπορείς να περιμένεις, ρίξτην απευθείας στον κάδο μιας και όποιος το δοκίμασε, δεν ανέφερε ποτέ κάποιο πρόβλημα.

ζυθοποίηση βημα 3

Ένωση

Βάλε στον κάδο ζύμωσης 4-6 λίτρα ζεστό νερό και άδειασε το περιεχόμενο της κονσέρβας, μαζί με τα απαραίτητα σάκχαρα ζύμωσης (π.χ δεξτρόζη).

ζυθοποίηση βημα 4

Θες να διαβάσεις τα υπόλοιπα βήματα;

Ομογενοποίηση

Ανακάτεψε καλά για να διαλυθεί το περιεχόμενο και συμπλήρωσε με παγωμένο νερό, ώσπου να φτάσεις στα λίτρα που λέει το κιτ (π.χ. 23 λίτρα).

ζυθοποίηση βημα 5

Θερμοκρασία

Έλεγξε τη θερμοκρασία του γλεύκους. Θα πρέπει να είναι γύρω στους 20°C. Σε περίπτωση που είναι πάνω από 30°C θα πρέπει να περιμένεις να κατέβει λίγο, πριν ρίξεις τη μαγιά.

ζυθοποίηση βημα 6

Στεγάνωση

Άδειασε την κούπα με τη μαγιά στον κάδο και στη συνέχεια κλείσε τον κάδο με το καπάκι. Τοποθέτησε την αεροπαγίδα και γέμισε τη μέχρι τη μέση με βότκα ή τσίπουρο.

ζυθοποίηση βημα 7

Ζύμωση

Άφησε τον κάδο σε θερμοκρασία δωματίου και περίμενε περίπου 1 μέρα για να ξεκινήσει η ζύμωση, η οποία διαρκεί συνήθως 3-5 μέρες.

*Όσο περιμένεις, ξεκίνα μια καινούργια σειρά για να μην σκέφτεσαι συνέχεια «πότε θα είναι έτοιμη η μπύρα μου;»! Σου προτείνουμε το Peaky Blinders (που μας αρέσει το attitude αλλά δεν πίνουν μπύρα ποτέ)!

ζυθοποίηση βημα 8

Μέτρηση

Μετά από 10-12 μέρες κι αφού έχεις φτάσει στα μισά της σειράς, βάζεις ένα μικρό δείγμα από το βρυσάκι στο σωλήνα μέτρησης και παίρνεις μια μέτρηση με το πυκνόμετρο. Εφόσον η ένδειξη είναι κοντά στο 1.010, είσαι έτοιμος για εμφιάλωση.

ζυθοποίηση βημα 9

Για κάθε νίκη σού αξίζει μια μπύρα, για κάθε ήττα τη χρειάζεσαι!

Το ΚΙΤ που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις

Το βασικό κιτ ζυθοποίησης Easy Beer, περιέχει όλο τον βασικό εξοπλισμό που θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις την παρασκευή μπύρας στο σπίτι, εύκολα και πάνω απ’ όλα οικονομικά.

Με το συγκεκριμένο κιτ μπύρας μπορείς να παρασκευάσεις 23 λίτρα μπύρας δηλαδή 45 μπουκάλια των 500ml ή 68 μπουκάλια των 330ml.

Τα 6 βήματα εμφιάλωσης για να γίνεις PRO

Απολύμανση

Πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία εμφιάλωσης, σιγουρέψου ότι έχεις απολυμάνει όλο τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσεις. Όταν λέμε όλο εννοούμε: κάδους, εξαρτήματα, μπουκάλια… ακόμη και τα καπάκια!

εμφιαλωση βημα 1

Προσθήκη δεξτρόζης

Βράζεις μια κούπα με νερό για λίγα λεπτά, την αφαιρείς από τη φωτιά και προσθέτεις μέσα την αντίστοιχη ποσότητα δεξτρόζης που θα χρειαστείς στην εμφιάλωση (στη σελίδα του κάθε κιτ αναφέρει επ’ ακριβώς την κατάλληλη ποσότητα).

εμφιαλωση βημα 2

Ομογενοποίηση

Ανακάτεψε ελαφρά για να διαλυθεί και στη συνέχεια ρίξε το περιεχόμενο της κούπας στον άδειο κάδο.

εμφιαλωση βημα 3

Μετάγγιση

Μετάγγισε τη μπύρα σου από τον κάδο ζύμωσης με τρόπο τέτοιο ώστε να μην δημιουργήσεις παφλασμό και ανακάτευε ελαφρά.
(Άμα σε λέω εγώ επιστήμονα!)

εμφιαλωση βημα 4

Γέμισμα

Βάλε τον γεμάτο πλέον κάδο στον πάγκο, τοποθέτησε στο βρυσάκι του τη βαλβίδα εμφιάλωσης και ξεκίνα το γέμισμα των φιαλών.

εμφιαλωση βημα 5

Σφράγισμα

Βάλε το αλουμινένιο καπάκι στη φιάλη και με το ειδικό μηχάνημα σφίξε το καπάκι για την εμφιάλωση. Είσαι έτοιμος!

*Τώρα ξεκινάει η «δύσκολη» περίοδος της ωρίμανσης. Οπλίσου με υπομονή, ολοκλήρωσε το Peaky Blinders (ή όποια σειρά επέλεξες) και περίμενε από 1 έως 4 μήνες. Δεσμευόμαστε ότι, αν όλα πήγαν βάσει οδηγιών, το αποτέλεσμα θα αξίζει την αναμονή σου!

Δες όλη τη διαδικασία στο YouTube κανάλι μας

Κριτικές Πελατών

Οι “νεοσσοί” μίλησαν

Προϊόντα που θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις

Σ’ αυτό το ταξίδι δεν είσαι μόνος!

Αν έχεις απορίες είμαστε στη διάθεσή σου:

ή τηλεφώνησε μας στο 210 6136700

Close ✕

Κατηγορίες